Fridays For Future och Climate Live klara för Klimatmötet

Nästa vecka släpper vi de första namnen till klimatmötet på Way Out West men en liten godbit innan helgen är att Fridays For Future och Climate Live är klara för mötet.

Fridays For Future är en global rörelse som startades av Greta Thunberg, som den 20 augusti 2018 ensam satte sig utanför riksdagshuset i Stockholm, i protest och för att lyfta miljöfrågan inför valet samma höst.
Efter valet bestämde Greta och hennes medstrejkare för att fortsätta strejka varje fredag tills att Sverige följer Parisavtalet som våra politiker skrev under 2015. Varje fredag strejkar elever och studenter i över 100 länder i alla kontinenter.
Vårt budskap är tydligt, vi kräver en framtid. Vi kräver att politikerna tar sitt ansvar, och stoppar den miljöförstöring de har blundat för under de senaste 40 åren.” Källa

Climate Live Sweden är sprunget ur den globala Fridays For Future-rörelsen, som sedan 2018 skolstrejkat för klimatet. Den 16:e oktober 2021 arrangerade vi Sveriges hittills största klimatkonsert med bland annat Lars Winnerbäck, First Aid Kit, Greta Thunberg och Victor Leksell på scen.
Nu växlar Climate Live upp! Under sensommaren samlar lokala Fridays For Future-grupper artister, klimatforskare och aktivister på flera populära festivalscener i Malmö, Göteborg och Linköping. Målet med initiativet är att förena och mobilisera människor i kampen för klimaträttvisa inför höstens politiska val – med musiken som verktyg.” Källa

Deltagande på Klimatmötet sker via inbjudan och platserna är begränsade. Vill du deltaga? Sänd oss en mail på greentopia@svensklive.se

Greentopia på Way Out West möjliggörs genom samarbete mellan Göteborg & CoStockholm Resilience Centre, F/ACT MovementScience Park BoråsLuger Inc och Svensk Live. Greentopia är en satsning över tre år finansierat av det strategiska Innovationsprogrammet Viable Cities.