Celinda Palm – med mer än 25 års erfarenhet av mode och kläder

Celinda Palm har på olika sätt arbetat med mode och kläder i över 25 år något som nu utökats till att omfatta akademiska examina med fokus på mode som ett globalt system. Hon har en licentiatexamen i hållbarhetsvetenskap från Stockholms universitet, en masterexamen från SRC:s ”Social-Ecological Resilience for Sustainable Development”-program och en kandidatexamen i modevetenskap från Stockholms universitet.

Innan hon påbörjade sin akademiska bana var hon utbildad i textilkonst och som couture-skräddare, samt i mönsterkonstruktion och design. Hon kan karda, spinna och färga ull, samt alla steg i att skapa, designa och väva ett tyg, designa plagg, konstruera mönster, skära till och couture-skrädda en jacka.

Palm har varit med och grundat en hållbarhetskonsultbyrå och ger råd till företag inom hållbarhet, strategi och de mångskaliga processerna för transformativ förändring. Hon har lett universitetskurser om hållbar utveckling och global förändring. Hon är även föreläsare inom området hållbart mode på både gymnasieskolor, Uppsala universitet och Stockholms universitet. Palm föreläser om hållbart mode på företag, gymnasieskolor och universitet. Hon är anlitad som internationell expertrådgivare och deltar för närvarande i flera transdisciplinära kunskapsgrupper fokuserade på cirkulärt mode.

Klimatmötets andra dag är textil i fokus och då har du möjlighet att ta del av Celina Palms mångåriga erfarenhet och djupgående kunskap.